Succes i krisetid

For lidt over 13 måneder siden gjorde jeg noget, jeg var noget nervøs for. Jeg sagde mit faste job og min faste løn op, og gik all in som iværksætter og selvstændig.

12 måneder senere… Og hvordan er det så gået?

Hvad laver jeg egentlig?

Webjuice.dk

Grunden til at jobbet blev sagt op var at Søren Riisager og jeg ville starte Webjuice.dk. En konsulentvirksomhed, hvor vi hjælper virksomheder med deres online markedsføring. Kort fortalt, så hjælper vi med at skaffe mere trafik til deres website, og samtidig sørge for at flere brugere gør det de ønsker.

Vi havde en rigtig god start, og siden er det kun gået bedre. Vi har formået at skabe en virksomhed med millionomsætning, og har kunder som Hummel, Boligportal, Matas, Sydenergi, Kræftens Bekæmpelse, Amino og en lang række andre store og mellemstore virksomheder. Vi har hjulpet mere end 100 forskellige virksomheder og det er alt fra ministerier, pensionsselskaber, webshops, forbund og andre konsulenter.

Vi har også involveret os i virksomheder, hvor vi nu har medejerskab, så det bliver super spændende de næste år.

Udover vores konsulentdel, så har vi også flere projekter kørende i Webjuice.dk.

Sitebeak.com

Sitebeak.com er det første tool vi fik op og køre. Det er en gratis service, der sender dig en mail hvis dit website er nede. På sigt kommer det til at kunne meget mere, og blive en fed service du kan abonnere på som hjemmesideejer.

GAtective.com

Gatective.com er indtil videre et tool, der kan scanne dit site for Analytics koden. Er koden korrekt implementeret? Få svaret ganske gratis.På sigt kommer der en lang række fede features som man kan tilmelde sig meget billigt. Lige pt er værktøjet på pause, da vi lige skulle skifte programmør, men det er lige om hjørnet igen.

To tools, der kan give hjemmesideejere kanon værdi, og som vi glæder os meget til at udvikle videre på. Derfor har vi også ansat en programmør, så der for alvor kommer tempo på nu.

Vi får rigtig mange forespørgsler og har rigtig meget at se til. Det er fantastisk at kunne starte en virksomhed, og der så bare vælter ind med opgaver. Det er selvfølgelig ikke kommet ud af den blå luft, og jeg kan bl.a. mærke effekten af at have holdt rigtig mange foredrag samt skrivningen af Analyticsbogen.

Vi har også måtte tage en lang række beslutninger undervejs, bla. har vi opsagt samarbejdet med nogle såkaldte “uvildige” rådgivere, som vi ikke fandt troværdige. Det kostede os 4 kunder og noget omsætning, men beslutningen fjernede samtidig irritationsmomenter og uro i kroppen. Det var den helt rette beslutning, og der gik ikke en måned før vi havde nye kunder, der fyldte bogen ud igen.

Webshopindeks

I december 2010 launchede jeg Webshopindeks. Konceptet er kort at du som webshopejer kan få en gratis rapport der sammenligner dine data med markedet, og du modtager rapporten gratis hver måned.

Martin Thorborg og Amino er inde over projektet også, og jeg forventer launch i Sverige inden året er gået. Forretningskonceptet er at lave nogle andre fede rapporter, som kan tilkøbes.

Projektet er fantastisk spændende, og hver måned sidder jeg og nyder at kigge på data, der genereres. Projektet er dog også det, som har givet mig flest søvnløse nætter. For mange og forkerte udviklere har medført et ustabilt site, min host fik slettet alt, motoren kører med varierende hastigheder og i det hele taget virker det som om at alt der kan gå galt skal gå galt. Men der er kun en vej, og det er frem. Ny motor er udviklet, sitet toptunes snart og så står udlandet for alvor for skud.

Det mest positive ved projektet er al den positive feedback, fra folk der synes ideen er genial. Det holder en kørende de hårde nætter…

Bil Til bryllup

Og så har jeg et ekstra projekt kørende. Jeg er i gang med at lave Danmarks fedeste site for formidling af udlejning af biler til bryllup. I kan få et snig peak her. Billederne og meget mere skal lige tunes, men det bliver fantastisk at få i luften. Jeg har valgt at få en partner ind over projektet, så han i højere grad driver det nu. Det koster mig ejerandel mv, men jeg ved det er den rette beslutning, som gør at det rent faktisk kommer live.

Fantastisk år

Ikke alle projekterne er startet fra bunden på det år, men alligevel er rigtig meget sket siden jeg sagde mit job op. Det har været super fede 12 måneder, der både har givet sved på panden og smil på læben. Det kan altså godt lade sig gøre at starte en succes i en krisetid.

Stemningen blandt iværksættere er super fed, der er støtte og folk forstår at juble af andres succes. Fuck janteloven, der er overskud til at klappe når det går godt for andre.

De næste 12 måneder… Der skal den også have gas. Jeg skal ikke have startet mere op, nu skal der fokus på projekterne vi er igang med. Om 12 måneder skal de fleste være selvfinansierende, og så må se hvad der ellers sker 🙂

 

 

This entry was posted in Webjuice.dk and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Succes i krisetid

 1. Morten says:

  Hej Jacob

  Godt at høre at forretningen kører og at det går den rigtige vej, når man siger sit fuldtidsjob op så løber man en stor risiko ofte, så godt at høre det var det værd.

  Held og lykke fremadrettet med virksomheden og projekterne.
  Mvh
  Morten

 2. Martin Leblanc says:

  Det er imponerende, jacob 🙂

 3. Tillykke med “fødselsdagen” som selvstændig!

  I har været enormt produktive det sidste år, virkeligt imponerende. Og jeg tror ikke et øjeblik på, at du ikke kommer til at starte nye projekter op det næste år 😉

 4. Steen Enegaard Guttman says:

  Hej Jacob,

  Hvor har du udviklet dig og jeg ønsker dig og Søren alt det bedste – flot og bliv ved og lad ikke jante eller noget andet stoppe dig.

  Steen

 5. Hej Jacob (& Søren)

  Tillykke med det 1. år – keep up the good work!

  Allan

 6. Mange tak for de fine kommentarer.

  @Morten: Sjovt at du med “firmakonkurser.dk” kommenterer 🙂 Du finder ingen kunder her 😉

  @Martin: Mange tak. Men jeg må nok indrømme at jeg er mere imponeret over din bedrift med iconfinder. Om 10 år sidder vi og nyder vores aftendrinks i syden 😉

  @Søren: Haha, Søren og jeg kæmper hver dag. Specielt ét projekt vil vi gerne have i luften også. Men måske jeg hellere skulle sige at vi starter ikke nyt før de to første Webjuice projekter har en god kritisk masse af betalende brugere.

  @Steen: Mange tak, det er jeg glad for at høre. Der er ingen tvivl om at jeg ikke kunne have opnået det samme for bare 2-3 år siden.

  @Allan: Mange tak – og velkommen hjem 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *