Enhedslisten burde ikke tale om Analytics

I August øffede Enhedslisten op om at Google Analytics var djævlen og hvor forfærdeligt det var at Tele- og IT styrelsen havde det på deres website. Enhedslisten havde sjovt nok selv Analytics på deres site, hvilket blev til “Ja, der kan du bare se hvordan det sniger sig ind på enhver”.

Version2 fulgte op på sagen tidligere på måneden, hvilket for alvor fik dem til at skifte systemet ud. Så nu kører de med Piwik i stedet for Google Analytics.

Da Enhedslistens webchefs viden om Google Analytics er skræmmende ringe, vil jeg lige kommentere og korrigere lidt i hans forsøg på at hive Piwik op på podiets første plads.

Citater er fra Version2.dk artikel om Piwik

Det kan godt være ressourcekrævende, hvis man kører det på mange sider, fordi Piwik skal have det at vide, hver gang en besøgende bevæger sig rundt på siden.

Well ok. Dvs. systemet er komplekst hvis man har mere end en forside?

Google Analytics er blevet industristandarden inden for annoncering

Ahva? Mig bekendt er mediebureauernes foretrukne værktøjer Gemius, Adform og diverse andre systemer der i højere grad registrerer isales mv. I øvrigt fedt han overhovedet kommenterer på kompleksiteten ved skiftet for kommercielle websites.

Det er endda oversat til dansk, hvilket Google Analytics ikke er.

Det er måske her elefanten ligger begravet? Han forstår ikke engelsk og har derfor ikke kunne tolke “Settings”-knappen og skiftet sprog? Skulle nogle være i tvivl er det faktisk muligt at vælge Dansk som sprog.

Det virker som et utroligt gennemarbejdet produkt, og installationsprocessen gik glat

Imponerende trods Enhedslistens site har mere end én side (kan jeg forestille mig, har ikke lige været forbi på det seneste – så var jeg jo blevet sporet med Google Analytics).

Tak for den dybe indsigt i webanalyse til enhedslisten!

This entry was posted in Online Marketing and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Enhedslisten burde ikke tale om Analytics

 1. Deres nedskydning af Google Analytics skyldes vel i bund og grund at det er lavet af store slemme kapitalistiske amerikanske Google.

  Anyways, det siger desværre også lidt om den tekniske viden hos danske politikere. Jeg husker en ligeledes tåkrummende debat om de meget onde og slemme, slemme cookies!

 2. Måske vi skal se det med helt andre briller? At enhedslisten er i fuld gang med at udrulle et linkbait forsøg ;-).

  • Rosenstand says:

   He-he, Casper. Den slags ville jo kræve blot en flygtig forståelse af, hvad der foregår omkring dem, og meget kan man beskylde EL for – men forståelse? Nej!

 3. Rosenstand says:

  Der er jo ikke noget at sige til det, Jacob. Dels er Google jo amerikansk og dermed pr. definition skidt i de rødes øjne, og dels er den samlede intelligenspulje i EL næppe stornok til at kunne gennemskue virkeligheden på nettet. De kan ikke gennemskue den virkelige verden – så hvordan skulle de næste kunne begribe, hvad der sker online?

  Tak for at dele deres tossestreger 🙂

 4. Jacob Kildebogaard says:

  @Martin: yes, det er grumme kapitalister, der rent faktisk har fundet ud af at lave penge ud af gode produkter.

  @Casper: De ville aldrig få mit link, så det er i så fald fejlet.

  @Rosenstand: Nogle gange håber jeg at de er bare lidt skarpere, men så kommer de igen i medierne med tåbeligheder. Jeg plejer ikke at hive så meget politisk frem, men fagligheden her gav en glimrende anledning 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *